Закопчаха банда, изнудвала ученици да продават дрога

Крими

Организирана банда изнудвала и заплашвала ученици, за да ги принуди  да разпространяват наркотици сред приятелите си по класовете в училище.

Арестувани са осем души, на четирима от престъпната група- Илко Паскалев, Димитър Димитров -Делфина, Тодор Пъчков и Божидар Дачев, всички от морския град, ще бъдат повдигнати обвинения. Те са отдавнашни познайници на полицията, занивали са се с разпространение на дрога и преди.

В петък, полиция и прокуратура разкриха подробности по случая. Криминалистите работят  по него от началото на месец февруари, разказаха окръжният прокурор Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Организираната престъпна група действала основно по две схеми. В първата, криминално проявените и членове, предоставяли за продажба наркотиците и след като, „продавачите“ не им се отчитали навреме, следвали „глоби“, т. е. сумата ставала двойна.

Втората схема била за повторно изнудване или така наречената „такса спокойствие“. Пак членове на ОПГ- то, но непознати за „продавачите“ намирали учениците и ги изнудвали още веднъж- казва ли им, че ще ги издадат на преподаватели и родители, ако не  им платят „такса спокойствие“.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password