ГЪРМИ НОВ СКАНДАЛ: Киро забрави останалите българи на кораба “Царевна”

Други

ДНР: Помолиха за хуманитарна помощ – българското правителство е изоставило своите моряци на произвола на съдбата

Българските моряци от “Царевна”, който е закотвен в пристанището на Мариупол, са получили хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката народна република (ДНР), съобщи ведомството в канала си в Телеграм.

От съобщението става ясно, че правителството на Просто Киро и външната му министърка Теодора Генчовска, напълно за забравили и изоставили българите на борда на кораба.

“На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските граждани, останали в Мариупол, за съдействие за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост. Незабавно се справихме с това искане и днес, два дни след получаването му, доставихме всичко необходимо на борда”, се казва в съобщението.

В петък представители на ДНР са предали хуманитарната помощ на моряците на “Царевна”, пише “Труд”.

“Фактът, че българското правителство буквално е изоставило своите моряци на произвола на съдбата, е не просто объркващ, а направо възмутителен за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, за да обсъдим подробностите по евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивни резултати”, коментират от министерството на външните работи на ДНР.

В съобщението си ведомството публикува и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с чуждестранните моряци там.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password