Министър Руди Гела за шефа си Кирил Петков: Трябва да му се търси наказателна отговорност, действал е с умисъл, натискал е Конституционния съд (СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ)

Избор на редактора

Ето размисли на спортния министър Руди Гела за неговия сегашен началник Кирил Петков, изказани във фейсбука му на 27 октомври 2021 г., веднага след решението на Конституционния съд, че указът на президента на назначаването на Петков е незаконен.

“Днес Конституционният съд на Република България защити Конституцията и националния ни суверенитет с единственото решение, което отговаря на закона и фактите. Това решение не е никаква изненада за юристите и е лъч надежда, че сме независима държава, в която се защитава основният закон.

Всичко това се случи след безпрецедентен натиск от г-н Кирил Петков към Конституционния съд чрез недопустими искания, критики и диктовка за решение, противно на правото.

Кирил Петков е бил министър на икономиката в нарушение на Конституцията на Република България. Това е абсолютно безпрецедентно нарушение на основния ни закон. Заради обратното действие на решението на КС по отношение на указа на президента, Кирил Петков реално никога не е бил министър.

Кирил Петков е декларирал неистинни обстоятелства в нарочна декларация. Действал е с пряк умисъл и може да му бъде търсена наказателна отговорност.

Следват поредица от дела за отмяна на актовете на Кирил Петков от заинтересованите страни. Щетата, нанесена от него на държавата, е с неясен към момента размер”, прави заключението днешният спортен министър в правителството на същия този Кирил Петков.

Следите остават, Гел, а моралът не започва от утре!

Още ли мислиш, че на Кирил Петков трябва да бъде търсена наказателна отговорност, действал е с умисъл и е натискал Конституционния съд?

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password