Мощен протест срещу екоминистъра Сандов разтърсва София днес! Работниците в ТЕЦ “Марица 3” искат оставки

Други

Работниците от ТЕЦ “Марица 3” излизат на протест. Недоволството им заради решението на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов да спре централата.

Предишният им протест беше отменен след няколко противоречиви заповеди, които в един ден позволиха на централата да възстанови работа за малко, а след това министърът на околната среда Борислав Сандов я отмени.

“Чувстваме се измамени, държавата не може да се държи така. Искаме оставки още днес”, коментираха работници.

ТЕЦ-ът беше затворен заради замърсяване на въздуха със серен диоксид, заради което страната ни е заплашена от финансови санкции от Европейския съд.

Това се случи на 21 април. Централата хлопна кепенци, затворена от Хасковската инспекция по околната среда заради поредни “залпове” вредни емисии.

Ръководството на “Марица 3” отрече системното замърсяване на Димитровград да е свързано с работата на електроцентралатa. Те определят спирането ѝ като несправедливо.

“Днешният протест е насрочен за 13:00 часа и ще бъде по-мащабен, тъй като ще имат подкрепата на служители от други ТЕЦ-ове в страната”, съобщи юристконсултът на ТЕЦ „Марица 3“ Юлиян Семерджиев.

В 13:00 часа протестиращите ще тръгнат по Лъвов мост и се очаква към 13:15 часа да са пред МОСВ. Близо 2000 души са заявили участие в мероприятието от Стара Загора, Гълъбово, Раднево, Перник, Кюстендил и Бобов дол. Те също са недоволни от изказването на министър Сандов, че и други централи в страната са нарушители.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password