НОВ ЕКШЪН В КОАЛИЦИЯТА! ИТН на Слави скача срещу антикризисните мерки на Киро, никой не ги бил питал – и за пенсиите, и за бензина

Политика

От всички мерки по-голямата част не са комуникирани с „Има такъв народ“. Това важи и за 20% увеличаване на пенсиите, твърди Любомир Каримански, председател на бюджетната комисия, народен представител от ИТН.
 
„Опитах се на последния коалиционен съвет да предложа мерките на „Има такъв народ“, но времето не стигна и те не бяха чути. Надявам се това да се случи тази седмица, но мерките са закъснели. Аз още от март месец подчертах, че инфлацията надвишава 10%. Трябва да има междуведомствен съвет, който да заседава на всеки три месеца“, добави той.

Според него е нормално изпълнителната власт да свиква такъв род срещи.

„БСП и „Демократична България“ предложиха свои мерки, но такава среща не бе свикана. Не бива отделните формации да си приписват конкретни мерки. Споразумението стриктно трябва да се спазва. Има отстъпление от това. Аз ще настоявам за свикване на коалиционни съвети при всяко нарушаване на споразумението, като това за увеличаване на пенсиите с 20%“, заяви Каримански.

„Твърдо не е взето като решение за мярката 25 стотинки отстъпка на литър при зареждане на 50. Може ли всяка една бензиностанция да е оператор на лични данни? Такива мерки не са съгласувани и с бюджетна комисия“, разкри още депутатът от ИТН.

Според него приети сега антикризисни мерки няма да могат да влязат в сила през следващите два месеца, като част от тях имат нужда и от европейска нотификация.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password