Bloomberg: САЩ може да затегнат наказанията за компании, нарушаващи ограниченията за износ

Други
САЩ може да затегнат наказанията за компаниите, включително чрез налагането на по-строги глоби, за нарушаване на мерките за износ на ограничени продукти в редица страни като Русия и Китай, съобщава Bloomberg, позовавайки се на помощник-секретаря на Бюрото по промишленост и сигурност за регулиране на износа към Министерството на търговията Матю Акселрод.

Бюрото предлага увеличаване на размера на глобите за фирми, нарушаващи правилата за износ, така че те да надвишават възможната печалба от действия за заобикаляне на ограниченията. Обсъжда се и „изобличаване“ на нарушенията, за да могат „другите да видят какво поведение трябва да се избягва“, както и необходимостта провинилите се организации да признават грешките си публично пред обществото.
„(Промените) ще бъдат предназначени да защитят страната ни от тези нарастващи заплахи и да държат отговорни онези, които не играят по правилата“, обясни Акселрод.

Отбелязва се, че Бюрото по промишленост и сигурност към Министерството на търговията ще провежда процеси, свързани с нарушения, отделно от подобни разследвания от Министерството на правосъдието на САЩ.

 Bloomberg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password