Венко Сабрутев: От ПП предлагаме намаляване на ДДС ставката на парното от 20% на 9%

Общество
„Очакваме с евтините доставки на азерския газ, както и с тези на втечнен газ от САЩ, както и с мерките, които ще предприеме правителството  цената на парното минимум да се задържи, а дори и да спадне”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на Комисията по бюджет от “Продължаваме промяната” Венко Сабрутев.

По думите му от ПП предлагат намаляване на ДДС ставката на парното от 20 на 9 процента. „Това ще намали цената за крайните потребители с 11 процента. 55 на сто от това, което формира цената на парното е природният газ. Както знаете премиерът договори два танкера със синьо гориво на цена под тази на „Газпром”, които трябва да покрият потреблението за следващите два месеца. Беше договорено и стартиране на средносрочни и дългосрочни договори за нови доставки. Допълнително в микса ще се включи и азерският газ, който е на драстично по-ниски цени – 25 лева на мегаватчас”, посочи той.

„От ПП ще настояваме да бъде приети пакет от 14 мерки, които целят да подпомогнат бизнеса и да се увеличат доходите на най-засегнатите от инфлация хора. Мерките са насочени към трите основни фактора,  увеличаващи инфлацията – високите цени на тока, газа и горивата. Мерки има и за вдигане на доходите, тъй като най-добрата антиинфлационна мярка е тази”, категоричен е Сабрутев.

Целия разговор гледайте във видеото.

 NOVA

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password