МВР изпълнява поръчки на кмета на Твърдица – Атанас Атанасов

Горещо
МВР изпълнява поръчки на кмета на Твърдица – Атанас Атанасов

Защо кметът Атанас Атанасов и МВР действат като организирана престъпна група? Защо защитават нападатели, нахлуващи с незаконно оръжие в частни имоти, заплашвайки с убийство местни хора? Защо упражняват натиск, възползвайки се от властта на постовете си, която имат?

Случаят от миналата седмица с побоя над пастира в землището на сливенското село Червенаково заради незаконното пускане на животни в частен имот се разплита, а наяве излизат не толкова чистите ризи на уж жертвите, които се оказаха борци и местни хулигани. И освен кирливите ризи на братята уж пастири, лъснаха и мръсните игри на служителите на МВР и градския кмет Атанас Атанасов. 

След като екип на Bunt.bg извърши собствено разследване по случая и събра информация от местните жители, се оказа, че пастирът Васил и брат му Спиридон Апостолови са бивши борци и не веднъж са създавали проблеми на съселяните си. Един от запознатите с поведението на братята разказа за случай с жесток побой в дискотека, в която основни биячи са били именно двамата братя, които полицията едвам е удържала и предотвратила фаталния завършек на свадата. Наказания, обаче, не последвали. 

В същото време, Васил и Спиридон продължавали да правят каквото си поискат из района, защото имали много близки връзки с градския кмет, полицията и ъндърграунд средите и “никой не можел да ги пипне”, разказват запознати. Самите те се хвалили, че от местното полицейско управление са техни хора, а кметът на Твърдица – роднина.

Припомняме, че на 9-ти май около обяд се е разиграла цялата ситуация със свадата между пастира в нарушение Васил Апостолов и охранителите, отговарящи за сигурността и опазването на частния имот в с.Червенаково. Оказва се, че Васил не за първи път нахлува  в този имот със стадото си неправомерно. Има подадени над 20 сигнала към охранителната фирма от собственика на имота и не веднъж пастирът е бил приканван доброволно да изкара кравите си от там. Дори кметът на селото – Димитър Димитров, заяви в ефира на Нова телевизия, че и друг път е имало проблем с животните и са се съставяли актове.

При последния такъв случай се стигнало и до ситуацията от миналата седмица, в която Васил твърди, че е бил пребит, а в същото време пръв той е посегнал с гегата си срещу един от охранителите, като му нанасял поредица от удъри с думите “Вие ще ми кажете къде аз ще си паса кравите. Ей сега ви убих и няма кой какво да ми каже” – разказват от охранителната фирма. Нападнатият охранител е с наранявания по тялото и разкъсвания по лицето, потвърдено от лекарско становище, сочещо, че раните на мъжа са в следтсвие от нападение.

Интересното в случая е, че явно незаконно нахлулият в чужд имот Васил, който твърди, че е пребит, всъщност е този, който е раздавал удърите и заплахите за убийство, но за да отърве кожата, играе постановката “Крадецът вика: – Дръжте крадеца!”, опитвайки да се изкара жертва.

Малко по-късно през същия ден братът на Васил – Спиридон Апостолов, нахлул с незаконно притежавана пушка в регионалния офис на охранителната фирма. Крещял и се заканвал “ще ги убия, ще ги застрелям”. Агресивният и татуиран борец Спиридон посегнал на секретарката, която била сама в стаята. Чувайки това, колегите й от съседната стая излязли, а Спиридон побягнал.

Не много време след тази ситуция служителите на охранителното дружество били привикани в районното управление за разпит, който приключил със задържане за 24 часа. 

Спиридон бил пуснат, въпреки незаконно притежаваната пушка, агресивното му поведение и посегателство срещу жената от офиса.  А, защо? Твърденията, че с брат му са хора на полицията и роднини с кмета Атанасов може би са верни?

Ало, полицията, спите ли? До кога МВР ще действа избирателно и ще разпъва чадъри над едни, а ще позволява тормоз върху други? До кога кметове, чиновници и пионки на властта ще правят каквото си поискат и няма да носят отговорност, а ще се измъкват сухи? Нали, г-н Премиерът Кирил Петков беше казал, че в “България няма недосегаеми”?

Местните жители споделиха, че най-вероятно братята ще продължават да си правят каквото поискат и няма кой да ги спре. Не било тайна, че кметът на гр.Твърдица Атанас Атанасов оставял братята да действат свободно, дори и в разрез със закона.  Ако се създава шум или някой местен недоволства срещу тях,  кметът изпращал полицаи, не за защита на местните, а за протекцията на братята и подтискане на недоволния жител. 

Така кмет и служители на МВР действат – не като служители на реда и на обществото, а като местните дерибеи, които разпределят кой, къде и какво ще прави, защото те така са решили. Защото в тях е ножът и те ще колят и бесят!

Ситуацията към момента е, че охранителите са задържани за още 72 часа и се очаква прокуратурата да повдигне обвинение срещу тях, защото са защитили охраняван от тях имот от незаконно нахлуване и са били нападнати от побеснелия борец и заплашени, че ще ги убият. Да припомним и думите на бащата на Васил и Спиридон – Стефан, който заяви свободно в ефир, че “Ако бяхме таковали /може би хванали – бел.ав./ тука щяхме да ги оставим на място” – визирайки охранителите. 

Но, за заплахите за убийство, изречени от братя Васил и Спиридон, за нахлуването с пушка и то незаконна, за посегателството срещу секретарката на охранителното дружество и за побоя над охранителя – полицията и прокуратурата си правят пас. Защото те сега са на власт и опъват чадъра над изгодните пешки. До кога?

Очаквайте подробности по случая само в Bunt.bg!

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password