НАП спи всесезонен сън

Горещо
НАП спи

НАП е сляпа и глуха за далаверите на протежето на бившия банкер и затворник Франтишек Матоуш. Чаршафеният бос Бранимир Вълчев, с редица висящи дела за измама, строи къщи за гости във Велико Търново.

Продавачът на чаршафи в интернет, за чиито далавери НАП упорито си затваря очите, вече вдига комплекс от къщи за гости в с.Пчелище, пише в.Уикенд.

Бранимир Вълчев, който си живее най-спокойно на село с приятелката си, която също е ангажирана в онлайн търговията, от години върти далавери и печели от това. Фирмите, през които се осъществява онлайн търговията с чаршафи, са разпръснати на подставени лица и се използват до един момент, след това се прехвърлят на социално слаби хора и се откриват нови.

Офисът, от където тръгват шарените му чаршафи, е в сградата на бившата потребителна кооперация в с.Пчелище, край Велико Търново. Чаршафите се рекламират в социалните мрежи и пратките се доставят от куриерски фирми. Тънкият момент е, че в пратките на “онлайн бутика” не се поставят условия за връщане на стоката, няма и стокова разписка, която да доказва, че за продажбата е издадена фактура. “Тази онлайн търговия вече не е в сивия, а направо в черния сектор” – разказват запознати със схемата. 

Но, нищо, НАП продължава да спи.

За сметка на това кръгът около Вълчев успешно е направил последните месеци нови прехвърляния на фирми, показва справка в Търговския регистър. Неговата империя е изградена вече от компании, регистрирани буквално из цяла България – Велико Търново, Асеновград, Пловдив, Смолян, Чепеларе, с. Планиново край Тополовград, София, Тетевен.

НАП, още спи.

Запознати с далаверата разказват как онлайн продавачът на чаршафи показва колко лесно е да се заобиколи НАП /защото все още спи/, че имал големи приятели в агенцията и комфорта му е осигурен. Може би не е лъжа, защото НАП Велико Търново не докосва и с пръст тези схеми.

Има подаден сигнал в Районната прокуратура, в който се настоява да се изясни с какви пари в момента Вълчев вдига къщите за гости в с.Пчелище. А също и дали градежите му имат всички необходими разрешения и други строителни книжа. 

“Няма да се изненадаме, ако се окаже, че тези къщи са незаконни” – отбелязват разгневените автори на сигнала. Те обясняват, че без да има нужните документи, Бранимир Вълчев е надстроил къщата в селото, в която живеят с Десислава Кимова. Като баровец издълбал и басейн на двора, също без документи. И точно срещу този имот сега строи и къщите за гости

Бранимир Вълчев има дела за измами в съда, но те събират прах и са добре потулени, за да им изтече давността, което явно ще се случи съвсем скоро.

Кръгът от подставени лица, с които работи Бранимир Вълчев, е един и същ – бившият банкер Ярослав Франтишек Матоуш и Пламен Байчев. На името на Матоуш, който през 90-те години първо е банкер, а след това се приземява с присъда в Ловешкия затвор след поредица финансови измами, се водят повечето фирми, през които минава онлайн търговията с чаршафите. Пламен Байчев също е свързан с множество фирми, някои от които след публикацията във в.Уикенд, бяха вече прехвърлени на нови имена и адреси. 

Иначе казано – керванът си върви, кучетата лаят, а НАП още спи!

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password