Протестът започна! Какви са исканията на превозвачите?

Други

Исканията и предложенията на транспортния бранш, заради които и днес провеждат протестно шествие са:

1. Премахване на биокомпонента в горивата за 6-месечен период. 

2. Намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца.

Двете мерки ще намалят цената на горивата с 0,55 лв.

3. Мораториум върху разширяването на обхвата и размера на ТОЛ таксата.

4. Спазване на европейския Регламент 1370 за автобусните превози. 

5. Оставка на Николай Събев.

Липса на адекватна транспортна политика. Пълно отсъствие на министъра на транспорта от сектор автомобилен транспорт (транспорт на стоки и пътници) за сметка на пълното му фокусиране върху съсипване дейността на пощите. Демонстративно и тенденциозно поведение към транспортните фирми. 

Липса на решения за ескалацията на цените на горивата, от които страда всеки българин. Това води до повишаване на транспортните услуги и повишаване на цените на всички стоки, защото всяка стока стига до рафта в магазина с транспорт. 

Транспортните фирми реагираха в защита на българските потребители и получиха в отговор безпрецедентна репресия – проверки, заплахи. 

Вчера се проведе една много закъсняла среща, която не доведе до никакъв резултат. След близо 4 часа преговори и при дадени готови предложения, резултатът отново е нулев. Диалогът е възстановен, но е загубено ценно време. 

Обещават се неща, които не могат да се изпълнят. Чрез намаление на акциз на горивата и премахване на биокомпонента за период от 6 месеца, цената на горивото ще се намали с 0,55 лв. Това е работещо решение – коментират от бранша.

Не само превозвачи се събират днес на протест, организират се и други граждани, които ще се включат в протестните действия, събирайки се в 11:00 ч. в София.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password