Война между хора на Нинова! Новото протеже на червената лидерка – Калоян Методиев, изпържил бившия й любимец Йордан Татарски

Политика

Зад трагичните кариерни събития около главния секретар на разцепеното на две Министерството на икономиката и индустрията Йордан Татарски, ръководено от лидерката на БСП Корнелия Нинова, стои шефът на кабинета й във ведомството Калоян Методиев. Именно той сезирал прокуратурата, ДАНС и всички други възможни органи за безобразното поведение на Татарски в министерството. Методиев настоявал пред Нинова доскорошното й протеже да бъде изгонено от ведомството. Както всъщност се случи преди няколко дни.

Това научи ПИК от отлично информирани източници в ръководеното от Нинова ведомство.

За безчинствата на Татарски, когото Нинова вкара в централата на БСП, ПИК съобщава от 2018 г. Тогава той се водеше главен съветник на червената председателка. И взривяваше с присъствието и действията си всичките й опоненти в столетницата, тъй като тя ги винеше в желание за колаборация с управляващата по това време ГЕРБ и Бойко Борисов.

А самият Татарски се озовава при Нинова, след като е бил шеф на кабинета на Росен Плевнелиев в качеството му на министър на регионалното развитие. А още през 2009 г. столетницата е взела решение всеки член на партията, който приема участие в кабинета на Бойко Борисов, да се смята за самоизключил се.

Според твърденията на Татарски обаче той е член на БСП от 1991 г., а оглавява политическия кабинет на Плевнелиев в първото правителство на Борисов през 2009 г. При това през 2015 г. се е кандидатирал за кмет на Кочериново от инициативен комитет и се е конкурирал с кандидата на БСП.

2 години след като става шеф на кабинета на Росен Плевнелиев, тихомълком е изхвърлен оттам преди президентските избори. Причината е далавера с водния цикъл на Симитли, покрай който прибрал 480 000 лева консултантски хонорар от несъществуващи фирми.

Което обаче не попречи на президента Румен Радев и служебното му правителство да назначат Татарски през 2017 г. за областен управител на Кюстендил, откъдето той катапултира като първи съветник на Корнелия Нинова, за да се занимава с деловодството в червената централа.

Което обаче не попречи на Татарски през април 2021 г., когато Нинова и Румен Радев вече бяха нескрито смразени, да скочи на президента с цел да го дискредитира пред социалистите, за да не получи подкрепата им за втория мандат.

До този момент всички порочни връзки на Татарски с видните висаджии от Враца Иван Петков – Гуньо, Валентин Алексиев – Лисицата и Валери Тодоров – Дебелия, във фирмата ТАТ, от която държи 50%, бяха разкрити от ПИК.

Както и това, че е бил управител на скандалната компания „Планета Инс“, която легализира застрахователния бизнес на вече покойните братя Васил и Георги Илиеви. Но Дирекцията за застрахователен надзор отнема лицензията на тази компания само година по-късно. Бил е и член на управителния съвет на Допълнителния пенсионен фонд на Гриша Ганчев „Литекс Инвест ТВ”, който е собственост на фирмата му „Литекс комерс”.

Обаче тази “бляскава” биография на Татарски не прави впечатление на Нинова нито докато е само на “Позитано” 20, нито когато взема Татарски за главен секретар в икономическото ведомство. И докато бившият шеф на кабинета на Росен Плевнелиев върти метлата в централата на БСП и разпъжда хора, Нинова изключва от столетницата знакови лица като Георги Гергов, Кирил Добрев именно защото уж искали колаборация с ГЕРБ и Бойко Борисов.

Този път Татарски обаче си намерил майстора в лицето на друг ренегат, но от сините редици от които идва и Нинова. Това стори сегашният й началник на кабинета в икономическото ведомство Калоян Методиев. Методиев пък акостира като най-доверено лице при Нинова след острия разрив в отношенията му с Румен Радев, чийто кабинет оглавяваше.

Преди да стане шеф на кабинета на Радев в президентството на мястото на отпрашилия за Брюксел като евродепутат от БСП Иво Христов, Калоян Методиев бе известен като политолог и енергичен автор на присъдружния сайт на Нинова “Епицентър”. А още по-рано – и като лидер на младежкото СДС. После основа и някаква дясна партия, която обаче скоропостижно се спомина.

При Радев Методиев изкара едва година. И е изгонен от президента заради присъствието му на купона на Нинова в скъпарския хотел “Самоков” в Боровец през септември 2020 г. Там червената лидерка отпразнува победата си на вътрешнопартийните избори за председател на БСП, като събра само най-приближените си, сред които изненадващо обективът на ПИК засече и Методиев. Това обаче никак не се хареса на Радев и той го изгони от президентството.

След което Калоян Методиев се превърна в най-лют враг на Радев и завладя кулоарите на “Позитано” 20, а види се и в икономическото ведомство, след като Нинова отиде там. А вероятно и сърцето й.

Тъй или иначе, Методиев е успял да се разправи с доскорошния й довереник и дясна ръка на “Позитано” – Йордан Татарски, и да се отърве то него. Той е сезирал всички компетентни органи, за да извършат разследване за действията на Татарски в Министерството на икономиката и индустрията.

При всички случаи доскорошното седесарче и шеф на кабинета на Румен Радев вече е единственото доверено лице и дясна ръка на червената лидерка, вицепремиерка и министърка на половин министерство Корнелия Нинова.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password