Левон Хампарцумян: Коалицията си купува народна любов

Други

“Сложната коалиция, която ни управлява иска да покаже загриженост за хората – купува си народна любов”.

Това заяви банкерът Левон Хампарцумян пред Нова телевизия, където коментира новите антикризисни мерки на правителството.

“Когато се направи дискриминационна мярката, трябва да бъдат създадени правила, процес, хора, които да го контролират и хора, които да го изпълняват, поясни Хампарцумян. Той изтъкна, че голяма част от мерките на властта няма да доведат до нищо.

Той смята още, че пъпреки падането на ДДС за хляба, това няма да намали цената му. Според него мярката ще даде възможност на бизнеса да спечели малко повече или да покрие някои разходи.

„Производството и търговията с хляб в много голяма степен е в сивата зона и държавата много трудно успява да се пребори. Мярката има смисъл от гледна точка на изсветляване”, заяви банкерът пред Нова телевизия. Според него обаче подобна мярка не може да остане прекалено дълго.

„В момента ние не сме в криза. Българската икономика расте, експортът расте, безработицата е ниска. Заплатите догонват икономическия успех, не обратното”, Хампарцумян.

Банкерът коментира още, че в момента не става въпрос само за криза след COVID и войната. „Дошло беше време веригите за доставка да се скъсяват, да се направят по-устойчиви”, смята той.

„Утре ще се взимат стратегически решения – къде ще бъдат разположени производствени мощности, важна инфраструктура. Ако нашата позиция е неустойчива, това означава, че други, които изглеждат по-устойчиви и мотивирани, да получат повече, отколкото ние”, заяви Левон Хампарцумян.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password