КОАЛИЦИЯТА СЕ ТРЕСЕ! Ива Митева с удар срещу шефа на парламента: Да каже кога не сме ходили на коалиционен съвет. Той одобри поставянето на метални решетки в НС

Политика

Управленската коалиция продължава да се тресе с все по-пълна сила. “Никола Минчев е председател на парламента. Да излезе и да каже кога не сме били на коалиционен съвет. Тук става дума за факти”, каза в ефира на БНТ Ива Митева от ИТН. Поводът е скандалът, който минчев разрази с изявлението си, че най-често партията на Слави не идва на коалиционен съвет.

Много често “Продължаваме промяната” ги поставяла пред свършен факт, призна Митева. “Срещу нас има сериозна опозиция – ГЕРБ и ДПС”, каза тя.

Митева коментира и скандалните метални решетки в парламента. Според нея Никола Минчев естествено, че знаел за тях. Получило се писмо от НСО . През април имало докладна записка за компенсирани разходи и в тях пишело, че са за закупуване на 3 охранителни метални решетки. “Върху нея има неговото “Да”. Явно всички събития и липсата му на опит са причина, че не е прецени за политическия момент. Когато поставяш подписа си, трябва да знаеш”, поясни Митева.

“Не ме е страх от “Възраждане”, както не ме беше страх и от януарския протест. Макар че имаше колаги, които казваха “Давайте да бягаме”. Не трябва да се поставят прегради с народа”, каза Ива Митева.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password