Десислава Атанасова иронично за премиера: Срещата му с папата е по-кратка дори от тази на македонския премиер. От Ватикана никъде не съобщават да е ставало дума за борба с корупцията

Избор на редактора

“Видно от vaticannews.va срещата на Кирил Петков с папата е 15 минутна, протоколна, а Кирил Петков твърди, че е необичайно дълга (*срещата с македонската делегация е 20 минути).” Това пише на страницата си във Фейсбук Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ по повод хвалбите за разговори с папата на премиера. Той се похвали, че  папата поощрил борбата с корупцията и го похвалил.

“От Ватикана НЕ съобщават за похвали в “борбата с Антикорупцията”, контрира Атанасова. Тя коментира и срещата с италианския премиер: “След срещата с М.Драги – министър – председател на Италия няма съвместно изявление. Мъка..мъка…”.

Депутатката шерва и линк от изданието на Ватикана, където се съобщава за среща на Кирил Петков с папата.

В кратката публикация се казва, че в навечерието на националния празник на Светите Свети Кирил и Методий, българската писменост, българската просвета и култура и славянската литература, папа Франциск е посрещнал в понеделник сутринта делегация от България, водена от министър-председателя Кирил Петков.

“След петнадесет минути частни разговори между двамата лидери се състоя обичайната размяна на подаръци. От пресцентъра на Светия престол отбелязаха, че българският министър-председател е донесъл фигури от вълна, изработени от Център “Рождество Христово”, който е свързан с Католическата апостолическа екзархия от византийско-славянския обред в София, и традиционен чипровски килим. Папа Франциск пък подарил редица дарове, включително копие от тазгодишното Послание за Световния ден на мира и Документа за човешкото братство.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password