Десислава Атанасова: Познанията по история не са силната страна на момчетата от “А – отбора на промяната”

Политика

Познанията за историята и външната политика НЕ са силната страна на момчетата от “А – отборът на промяната”. Това написа на страницата си във Фейсбук депутатката и председател на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ивайло Шотев от ПП твърдеше, че “няма да си затварят очите” за “Преспанското споразумение”, по което България НЕ е страна, а днес Венко Сабрутев от ПП, обявил, че РСМ трябва да ни върне костите на Цар Самуил, които са в Гърция, изумява се Атанасова.

Права е Генчовска, като констатира, че България има две външни политики, отсича тя, визирайки изказването на външния министър, че Кирил Петков си води една външна политика, която е извън тази на МВнР и на коалиционните партньори.

Темата “Северна Македония” всеки ден тресе коалицията и предизвиква скандали поради опасенията, че премиерът е поел обещания и може да свали ветото за влизането на страната в ЕС, което е наложила България заради неспазването правата на българите там.

Преди дни Петков поиска КСНС по темата, но му напомниха, че вече съветът се е събирал и има единодушие ветото да не пада, докато страната не покаже, че има направени стъпки по посока спазване на правата на българите.

Президентът Румен Радев пък поиска да чуе лично какво мисли Кирил Петков за Северна Македония.

От Ватикана, преди около час, премиерът заяви, че търси широко единомислие по темата за Северна Македония.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password