Безумните жестокости на световните войни

История

Извън границите на хуманността

Неразказаните истории са много по-страшни от известните факти

Американски войници носели огърлици от зъбите на японци

Несъмнено войната и всичко свързано с нея е грозно, но по време на военни действия хората често преминават границите на хуманност и се раждат идеи, които биха засрамили самия Сатана. Следващият списък разкрива ужасните истории, свързани с двете световни войни от 20-ти век.

Нацистка фабрика за бебета

Мечтата на Хитлер за сини очи и руса коса е добре известна и описана в учебниците по история. Тя се проявява в различни форми, като най-известната е „Окончателното решение”, което дава на света газови камери и Холокоста. Но малко хора знаят за странните правомощия, които Хитлер дава, за да създаде т.нар. арийската раса, най-доминиращата в света. Голям брой деца са отнемани от родителите им и отвеждани в луксозни вили, където са отглеждани като истински арийци. Хитлер нарича тази програма “Lebensborn”. Първоначално на нацистките войници е казано да се слеят и да общуват с местните общности в окупираните райони, като Полша. Това означава голям брой полски жени да забременеят с германски бебета – бъдещи нацисти.

След това майките и децата са премествани в масивни сгради, оборудвани за луксозен живот. Но историята не спира дотук, тъй като този принцип е доста бавен, нацистите прибягват до отвличане на чистокръвни полски деца, които изглеждат достатъчно умни, за да се представят за германци – поляците откриват, че около 200 000 деца са отвлечени по време на програмата Lebensborn.

Убийства в Нагирев

Не всички зловещи планове и закони по време на войната произхождат от нацисткия режим. Понякога дори привидно нормалните социални общности сключват „сделка с дявола“. В малкия унгарски град Нагирев, по време на Първата световна война, се случват поредица от мистериозни убийства. Те започват, след като в града пристига злодейката на акушерките, извикана на помощ при израждането на бебета. Нейното  влияние става все по-силно и тя насърчава хората да вземат правосъдието в свои ръце и да отмъстят на онези, които им вредят, използвайки смъртоносна супа с арсен. Това довежда до голям брой смъртни случаи в града, а жертвите често са жени и деца. Някои от войниците, оцелели във войната, се връщат при жените си, само за да бъдат отровени от тях.

Години наред тази афера остава незабелязана, тъй като братовчедка на „отровната“ акушерка е висш градски чиновник и не съобщава за насилствената смърт. Когато убийствата от арсен най-накрая спират, жертвите са най-малко 300.

Тялото като трофей

Пропагандата е изключително важна както в Първата, така и във Втората световна война. В последната, както САЩ, така и Япония използват цялата си пропагандна машина, за да събудят емоции сред войниците си, и най-вече омраза към врага. Преди войната в САЩ, пропагандата е толкова яростна, че средният американец вярва, че японците са група диваци, неспособни да мислят. Те наричат цялата кампания „лов на японци“, сякаш те са животни, които трябва да бъдат унищожени.

Тази пропаганда, обединена с ентусиазма на войната, събужда у американските войници болно желание да убиват японците, а някои дори осакатяват телата на вражеските войници, след като им отнемат живота. Често гениталиите им са отрязвани, уши се появяват на коланите им, а много войници носят огърлици, направени от зъбите на японци. Но това не е всичко – някои американци донасят у дома тези военни трофеи, като черепи, например. Тъй като осакатяването става широко разпространено, правителството на САЩ издава забрана на това, но е твърде късно.

Психопатът от Аушвиц

Осъдена на 22-годишна възраст, Ирма Грезе дава нова дефиниция на зверствата, дори и по нацистките стандарти. Тя получава позиция в Аушвиц благодарение на мъжкото си телосложение и жестоко поведение, но малцина знаят, че е сексуално странен психопат. Ирма изпитва удоволствие, докато сексуално измъчва и бие хора. Винаги взема със себе си две гладни кучета, а хората бие с колан, направен специално за нея – с големи шипове. Скоро придобива зловеща репутация и затворниците се страхуват от нея. Ирма знае как да реже гърдите на жените с ножове и гениталиите на мъжете … Тя е по-лоша от повечето нацисти в действията си и на 22-годишна възраст вече е сложила край на над сто живота.

Армия от канибали

Въпреки че по-голямата част от антияпонската пропаганда в Америка се основава на измислици, не може да се каже, че японците нямат своите грехове. Например, по време на Втората световна война, след като американски самолет се разбива над остров Чичи-Джима, един пилот е спасен от американска подводница, докато останалите осем членове на екипажа са заловени от японските военни. Малко след това на вечеря, организирана в чест на японския флот, на гостите е предложена специална пържола, наречена “кимо”, което означава прясно месо и чийто произход е – американски войници. След този инцидент са съобщени няколко случая на канибализъм. Спасеният пилот по-късно става президент на Съединените щати Джордж Буш-старши.

trud.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password