Али Ахмети: Смятам, че до края на юни ще се намери решение на спора ни с България

Политика

“Трябва да демонстрираме смелост за доброто на страната ни. И за нас, и за България е важно този въпрос да има положителен епилог”, заяви на пресконференция снощи председателят на най-голямата албанска партия в парламента на Република Северна Македония – Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), която е коалиционен партньор на СДСМ, Али Ахмети. “Смятам, че до края на месеца ще се намери решение на спора с България и ще има епилог в полза на мира, стабилността и бъдещето, аз не съм от лагера на песимистите”, каза той, цитиран от македонски медии.

Ахмети твърди, че ДСИ в поведението си, а и той в комуникацията си с коалиционните си партньори, се води от това, че “сега е моментът и сега трябва да бъде намерено решение”, защото според него и за България е добре проблемите да бъдат решени.

По думите му френският президент Еманюел Макрон улеснява процеса по намиране на решение. “Вярвам в бъдещето и затова вярвам и в това, че до края на юни ще бъде намерено решение, защото има и сериозна ангажираност на нашите приятели и съюзници. Вярвам в тяхната решителност и в желанието на Макрон Балканите да бъдат по-сигурно, по-безопасно, по-спокойно място, защото е достатъчно, ако оставим вакуум или отворени и нерешени въпроси или пък протакаме решаването на проблемите, да припламне някоя искра тук”, каза Ахмети.

trud.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password