ВМРО организира протест утре пред Народното събрание под надслов „Не предавай Македония“

Други

ВМРО организира протест пред Народното събрание на 21 юни 2022 г. от 12.00 часа под надслов #НеПредавайМакедония, съобщиха от партията.

Поводът е готвената подмяна на официалната държавна позиция на Република България относно започването на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

„Кабинетът на Кирил Петков гласува скандалното заобикаляне на официалната процедура като изключи от процеса Министерство на външните работи и прехвърли решаването на въпроса към Комисията по външна политика в парламента. С този акт МС реално взе посока на развитие на този тежък обществен въпрос, зачерквайки Рамковата позиция и Декларацията на парламента от 2019 г. и решението на Консултативния съвет по национална сигурност от февруари 2022 г.

Ето защо ние ще се съберем утре в 12 часа пред сградата на Народното събрание, за да заявим ясно и категорично, че готвенето национално предателство и опитите за „прах в очите“ с различни „сценарии“ няма да бъдат толерирани и ние ще се борим за българщината и защитата правата на събратята ни в Македония, както сме го правили през последните 130 години“, се казва в съобщението на партията.

trud.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password