Борисов с молба към управляващите да вкарат френското предложение за Северна Македония в пленарна зала! Лидерът на ГЕРБ разпореди на депутатите си да подкрепят бюджета (ВИДЕО)

Политика

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашния вот на недоверие и падането на кабинета “Петков”, както и темата за Северна Македония и френското предложение.

“Спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет”, каза Борисов.

“Има огромни спекулации по темата за бюджета”, добави той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че имат по-добри предложения за бюджета, а техният е нефелен и счупен.

“За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред Северна Македония и Албания и приемане на бюджета” заяви Бойко Борисов и призова депутатите си да приемат бюджета дори и лошия бюджет на управляващите.

По думите му правителството беше свалено заради тяхната арогантност и защото са изпаднали в изолация в парламента.

“Аз им предлагам на всички, нека се върнем към предизборните програми. Сега програми няма. Да се върнем към програмите. Аз затова казвам партия, която подкрепя влизането ни в Еврозоната, партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, партия, която е за разширяване на Западните Балкани, партия, която е за пълна диверсификация и от газа, и от петрола, за нашите партньори. Винаги може да се намери формула по тези важни задачи – съдебна система, реформи истински – да седнат и да говорят компетентните от всяка една партия хора и да ги решат”, заяви Борисов.

“Стига с квалификация и обиди. Кирил Петков не е страхливец, извинявам се за вчера. Той е герой и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова”, сподели лидерът на ГЕРБ.

“Ние понесохме тежестта си вчера. Сигурно ще изгубим избиратели, но ще спечелим в дългосрочен план обединени, силни, Западни Балкани”, каза още той.

Той отново призова депутатите да проявят разбиране и да приемат тези две точки.

ВИДЕО

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password