Дани Каназирева: Цялата законодателна дейност в това НС претърпя пълен крах

Политика

Когато едно правителство е изгубило довериетo и счупи държавата в последните 6 месеца… Няма нито едно адекватно решение, на която и да е криза, прието през това Народно събрание. Реформи изобщо не бяха започнати. Цялата законодателна дейност в това НС претърпя пълен крах. Необосновано високи цени на горивата, всичко се покачва, липса на компенсации за скъпата електроенергия, скок в цената на водата и парното. Това каза за Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева.

“Вкараха ни в дългова спирала всеки понеделник да се теглят нови половин млрд. лева заеми. На всеки мнението е, че подобен ценови шок и липса на управленска програма никога не е имало. Нашата парламентарна група от ден първи не само предлага насрещни решения, но сме били с ясна критика към всяко неадекватно решение по всяка криза”, каза още Каназирева.

Депутатът от ГЕРБ добави, че вотът на недоверие е бил за несправяне на правителство със ситуацията в страната и в частност – в икономически и финансов план.

Тя бе категорична, че парламентът е изчерпан и няма стабилна основа за излъчване на правителство. “Продължаваме промяната” няма да може да разчита на подкрепа от ГЕРБ за нов кабинет, а от ГЕРБ също няма да правят опит за съставяне на правителство, когато мандатът отиде при тях.

“Станахме свидетели и на политическа корупция и търгуване с народни представители, което постави на още по-ниско ниво цялото управление”, заяви Каназирева.

https://trud.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password