Кирил Петков нападна от Брюксел Румен Радев и опозицията: Страхливци! Ако си президент на място, викаш КСНС

Политика

Всички трябва да знаят, че сме защитили Конституцията по темата РСМ. Това каза от Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков.

Аз си държа на думата. Надявам се в близко време Народното сърание да излезе с решение за РСМ.

През цялото време темата за РСМ беше мъглата, за да се краде. Голямата теза беше, че той ще предаде. Влизам със същата теза. Не може да излизаш и да се биеш в гърдите и да крадеш. Това е абсолютна политическа подлост, не вявам, че не могат да направят кворум. Рискуваме два милиарда, тези хора са едни страхливци, не могат да изберат и председател, каза Петков.

Ако си президент на място, викаш КСНС, маските паднаха, омръзна ми от страхливци, каза Петков.

Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 и 24 юни в Брюксел. Основните теми в дневния ред на лидерите ще бъдат по-широка Европа, ситуацията в Украйна, молбите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия, икономически въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни отношения.

Европейският съвет ще проведе стратегическа дискусия относно отношенията на ЕС с неговите партньори в Европа и начините за насърчаване на политическия диалог и засилване на сигурността, стабилността и просперитета на европейския континент. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени и предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за създаване на Европейска политическа общност.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят различните измерения на руската военна агресия срещу Украйна и продължаващата подкрепа за украинската страна. Европейският съвет ще разгледа също кандидатурите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password