Йордан Цонев: Няма да подкрепим кабинета, по-добре да отидем на избори

Политика

“Няма да подкрепим кабинета на Асен Василев”. Това каза пред бТВ Йордан Цонев от ДПС.

“Много трудно се управлява със 121-2-3 депутати. Ние го правихме по времето на Пламен Орешарски и оттеглихме подкрепата си. Не може да събереш мнозинство за един закон. Това ще бъде агония за самите тях. По-добре да отидем на избори”, смята Цонев.

Той допълни, че изборите не са хаос, но управлението е.

“По-добре е да се състави след изборите един кабинет, който 130-140 депутати, едно хомогенно евроатлантическо общество, което да върне нормалността в политиката”, каза Цонев.

Той определи като евроатлантически партиите “Продължаваме промяната”, ГЕРБ и ДПС. “Ако спрат да правят глупости и да смятат, че политическите опоненти са врагове, и започнат да преговарят, ще се стигне до резултат”, смята Цонев.

Той коментира и съпартиеца си Делян Пеевски. “Той отдавна нищо не казва на Кирил Петков и Асен Василев, защото смята, че няма смисъл да се говори на хора, които лъжат”, обясни той.

По думите му Пеевски дарявал депутатската си заплата на манастир.

Относно дипломатическия скандал с представителите на Руската федерация у нас и тяхното изгонване, Цонев заяви, че това е направено по ред и процедура, които делигитимират самото действие.

trud.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password