Отчаяният опит Лена Бориславова да бъде изкарана жертва

Политика

Последни отчаяни опити за спасяването на сриналата се под дъното репутация на управляващите в оставка правят удобни на властта медии. Този път шефката на кабинета на сриналия се премиер Кирил Петков – Лена Бориславова беше изкарана буквално като жертва на прокуратурата.

Източник на скалъпения опит Бориславова да изглежда в очите на публичността като обект на политическа атака или невинна жертва на съдебната власт, без изненади е БТВ. В обедните часове на деня медията, която през последните 6 месеца, откакто на власт е кабинетът „Петков“, е заприличала буквално на пресслужба на правителството, пусна „новината“, че прокуратурата е съобщила, че Лена Бориславова е разследвана за „неизгодна сделка“ заради договора на ББР за правни услуги, свързан с нея.

Самата Бориславова, в пълен синхрон с БТВ, излезе с изявление, че е разследвана от прокуратурата и ставало дума за „политически интриги“ и почти в прав текст сама се изкара жертва на някакъв въображаем заговор.

От държавното обвинение обаче напълно опровергаха манипулациите на БТВ и Бориславова. От Софийската градска прокуратура са категорични, че информацията за това, че са образували досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова, както гръмко бе обявено от самата нея в синхрон с БТВ, е с невярно съдържание. Или иначе казано – лъжа.

Нещо повече – от обвинението припомнят и какво гласи законът, който очевидно репортерите в удобната на властта телевизия не са чели особено внимателно. Според Наказателно-процесуалния кодекс, още от 2017 г. досъдебните производства не се образуват срещу конкретни хора, а за конкретни престъпения. Тоест – няма как Софийска градска прокуратура да разследва лично Лена Бориславова.

Всъщност, истината, която обявиха от обвинението в опровержение на тиражираните лъжи, е, че това върху, което работят, е „съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията, която то представлява“. Самата Бориславова обаче не е обект на разследване.

Пределно ясно е защо телевизията се опитва да изкара Бориславова жертва  –  за да се опита да предизвика състрадание у публиката как добрата и чиста Лена изведнъж е попаднала без причина и без основание под ударите на закона. Подобни манипулации се наричат кризисен ПР. Дали БТВ и Лена Бориславова са се разбрали помежду си тази услуга да й бъде свършена или зад поредната акция на медията в подкрепа на настоящото управление стои и нещо друго, можем само да гадаем. Едно е сигурно – истината винаги излиза наяве.

(От blitz.bg)

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password