МЛАД КЕЛЕШ ОТНЕ ЖИВОТА НА ЛЕГЕНДА В КАРАТЕ-то И СЕ ОПИТА ДА ИЗБЯГА

Горещо
Сенсей Спас Спасов

Пореден грозен случай на пътя, причинен от неопитен и невнимателен шофьор. Ще остане ли безнаказано поредното убийство на пътя? До кога институциите, отговорни за случващото се по пътищата ще си затварят очите? Колко убийства трябва да станат, за да се вземат адекватни мерки?

На 5-ти юли, вторник, в района на столичния квартал Красно село, 26-годишният Денислав Петров отне живота на Сенсей Спас Спасов – легенда в карате-то. Младежът, управлявал камион, гледал в телефона си вместо вниманието му е да на пътната обстановка, блъснал пресичащия в този момент Сенсей Спасов. Веднага след ужасяващия удър Денислав Петров се опитал да избяга от проишествието с цел да се укрие, но на пътя му се изпречили очевидци на катастрофата, запушили улицата с автомобилите си и успели да го спрат, за да може да бъде изправен пред органите на реда и да понесе отговорността си за нелепо отнетия живот.

Въпреки опитите на медиците да спасят живота му, Сенсеят напусна този свят същата вечер и се присъедини към звездния отбор на Каратеките.

В Япония Сенсей се нарича Учителят – този, който повежда по пътя на бойното изкуство и живот.

Сенсей Спас Спасов създава карате клуб Локомотив преди повече от 30 години, като през това време има 4 номинации в категория най-бързо развиващ се клуб. Гордеят се с над 45 златни, 80 сребърни и 70 бронзови медала.

Сенсей Спас Спасов

“Над 5000 ученици на Сенсея успешно вървят по своя път в тези сложни и противоречиви времена.” – коментира неговият приятел и колега Красимир Иванов.

След като семейството му и Карате клуб Локомотив София официално съобщиха за кончината на уважавания и обичан Сенсей Спасов, заваляха стотици коментари от близки, познати, колеги и трениращи, ето и някои от тях:

“Загубихме един голям спортист, човек и приятел – Сенсей Спас Спасов.”

“Спас беше истински водач и лидер за своя клуб, треньорите и хилядите деца, преминали през школата му.”

“Светъл път! Един велик и достоен човек”

“Светъл път Сенсей Спасов! Прекрасните хора, като вас живеят вечно!”

“Беше пример за всички! Велик и достоен човек!”

“Съболезнования. Ще остане завинаги в сърцата ни голям човек и голям учител!”

Bunt.bg изказва искрени съболезнования на семейството, колегите и приятелите на СЕНСЕЙ СПАС СПАСОВ!

Дълбок поклон!

2 Коментари

 • Цветомира Жекова Отговори

  юли 6, 2022 от 22:56

  До кога ще се търпи това безхаберие по пътя , в нашата държава .
  Никой ли няма вече да вземе мерки?
  Колко хора трябва да си отидат от този свят ?
  Имах честа да познавам Сенсей Спасов лично .

 • ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ Отговори

  юли 11, 2022 от 02:20

  ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ .ΗΤΑΝ ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ .ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ,ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ !

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password