СКАНДАЛНО: Служители на МВР в безизходица от своеволията на Бойко Рашков. Писмо от Пето РУ Варна до медиите!

Горещо

Днес в редакцията ни постъпи сигнал, написан от служители на Пето РУ гр.Варна, но без да споменават имената си, поради страх от репресии. 

От написаното по-долу, което ви представяме без редакторска намаеса, става ясно, че двама старши инспектори си правят каквото поискат, но наказания няма, като се разказва, че се ползват с нечия протекция. Според разказа на полицаите, изпратен до медиите, самият Бойко Рашков е човекът, пред когото се отчитат скандалните старши инспектори. Дали той ги протектира или не, дали всичко споделено от анонимния сигнал от Пето РУ град Варна е чистата истина, ние не можем да потвърдим, но разказът определено буди много съмнения и въпроси, на които дали ще се намери някой да отговори – не знаем…

Чети, народе! Чети и цъкай, цъкай на безумията, които се случват благодарение на “новата” власт, на “промяната” и на това, че “няма недосегаеми”. Има, обаче, протектирани!

Ето го пълният текст на сигнала:

Пише Ви група полицаи от Пето РУ Златни Пясъци. Обръщаме се към Вас с призив за помощ, тъй като ръководството на Областна дирекция неглижира нашите проблеми и се надяваме да бъдат публикувани във Вашия сайт въпроси към Министъра на вътрешните работи. Разбирате, че поради съмнения на репресии и страх от уволнение няма как да афишираме нашата самоличност.

Та да минем по същество.

Преди три години в нашето районно управление бяха преместени две “същества” /не пишем колеги или личности, защото те не са такива з анас/ ст.инспектор Христо Хтистов /по прякор Барни или Интриганта/ и ст.инспектор Драгостин Тодоров /по прякор Куку-то или Психото/.

Ст.инспектор Христо Христов е известен сред полицейските среди с това, че постоянно е забъркан в някакви схеми с дономси, наркотици, чадър над криминалния контингент. Бивш служител на БОП Варна, работел по линия наркотици, изгонен от там за интриги и доноси срещу колеги. Премества се в отдел Криминална полиция. Работи по случая с отвлечената Хюлия Маджарова, проявявайки престъпна небрежност и некомпетентност освобождава убиеца й. Разбирайки какъв капацитет е попаднал в средите на Криминален отдел, служителите там се опитват по всевъзможен начин инспектор Христов да бъде преместен и…намерено му е място като началник група в Трето РУ Варна. Там отново се прочува с блестяща комбинация подхвърляйки наркотици с цел разчистване на територия на определени лица от криминалния контингент. По случая има образувано следствено дело срещу Христое, но…неведом са пътищата Господни, отново всичко е прикрито.

От около година ст.инспектор Христо Христов демонстрира близки отношения с бизнес кръгове, имащи интереси в увеселителни заведения на Златни пясъци, концесии по плажовете, ресторанти и т.н.

Знае се, че Христов е един от всичките, които директно се отчитат на Министъра на вътрешните работи – Бойко Рашков. Получава наставления и съвсем съзнателно изпълнява ангажиментите си, независимо дали са със спорен със закона характер. И защо ли неправомерните и незаконни действия на Христов остават безнаказани, а и по лошо – биват прикрити? Не, ние не казваме нищо, просто всеки може да събере 2и2. Отговорът е ясен.

Нека сега Ви запознаем и с първия приятел и колега на ст.инспектор Христо Христов, началника на охранителна полиция при Пето РУ ст.инспектрор Драгостин Тодоров /Куку-то, Психото/. И той като приятеля си обхожда няколко служби докато намери правилното място – Пето РУ Варна. Първоначално е служител на “Гранична полиция”, но се изпокарва с колегите си поради “тежкия” си характер и решава да търси кариерно развитие във Вътрешна сигурност, за да лови /забележете/ корумпирани полицаи. Естествено веднага влиза в конфликт с колегите си, откъснат от тях се мести в “Куриерска” службда към Областна дирекция на полицията разнася секретна поща от точка А до точка Б, много важна служба забележете. Не след дълго след поредица скандали на пътя с други водачи на МПС, невъздържано поведение и към колегите си се мести в отдел Охранителна полиция към Областна дирекция. Само че и там отново не може да меле с колегите си…Преместват го в Пето РУ Варна където намира подкрепа и опора в колегата си Христов. Двамата са неразделни приятели. Веднага след оперативка, пият кафе заедно, раздумват някоя и друга интрига и излизат заедно с един от служебните автомобили да “ловят” престъпници. Забележете – началника на Охранителна и началника на Криминална все едно няма други полицаи или всички ние сме некадърни. Разбира се следва обедно рандеву около 11.00ч. до към 13.30ч. В заведение находящо се в центъра на Виница. Дали си плащат ежедневния масраф?

Ст.инспектор Тодоров многократно е обиждал коолеги, че са некадърници…нищо не става от вас, заплашвал е много от нас. Дори се стигна до там, че е заплашил с убийство единия от полицейските командири хващайки го за гушата и започвайки да го души с думите “Ще те убияяя” /този инцидент е известен в ръководството на дирекцията, но отново е прикрит/. Който и да попитате от районното ще Ви каже кой е служителя. В постоянен конгликт с разследващите полицаи, колеги от охранителна полиция към Областна дирекция и колеги от други районни управления. Трън в очите му са служителите от участък на полицията “Св.Константин и Елена”. За него те са най-мързеливите, некомпетентни и некадърни служители. Разбира се има и една млада “любимка”, която гледа с влажен поглед и да речем сексуални мераци.

От тук написаното Ви става ясно, че всичко това е известно на Областна дирекция на полицията гр.Варна, но…реакция никаква. Надяваме се чрез Вас ръководството на МВР да се самосезира и вземе съответните мерки.

С уважение: група онеправдани полицаи от Пето РУ “Златни пясъци”, обичащи професията си, ненавиждайки нечестните, нелоялните “същества” пренебрегвайки човешките ценности и идеали.

22.07.2022г.

Гр. Варна

Bunt.bg не може да потвърди истинността на твърденията, но екипът ни ще проследи дали  Бойко Рашков ще предприеме някакви действия или отново ще се концентрира в предизборен Пиар, вместо да внесе така необходимите реформи в МВР, с каквато заявка оглави Министерството на вътрешните работи.

Бъдете винаги информирани с Бунтовника в интернет! 

3 Коментари

 • The_one Отговори

  август 5, 2022 от 15:50

  Това са откровени глупости, отново някой се мъчи да оплюе неудобен за него началник. Още малко и ще ги изкарат престъпници! Аман от лешпери, които искат само спокойствие и редовно взимане на заплатата, която явно не са заслужили с работата си.

 • Чаавето Отговори

  август 5, 2022 от 18:09

  Цялата дирекция е запозната с “подвизите” на Христо Христов Барни. Що не го питат колко пари му плаща на месец Чирпанския, за да му предава информация от кухнята? Оня тъпанар Михов и той намесен в л@йната. А за малкия културист…..от редови полицай ,стана заместник директор. Парашутист и некадърник.

 • Панче Отговори

  август 6, 2022 от 08:28

  Малкия културист?!?!
  Андрей-Чо :))))
  Всеки ден помпа мускули в залата до дирекцията, вместо да чете ЗМВР.
  ЕДНОКНИЖНИК!!!
  Жена Му ,всеки ден я помпатат ,ама…..той си мисли че децата негови.

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password