Деница Сачева, ГЕРБ: Ще водим диалог с партиите, които имат ясна евроатлантическа ориентация

Политика

Много ясно казахме нашите приоритети. Това са 100% диверсификация на газа, таван на цените на ел. енергията, на горивата, еврозоната, съдебната реформа, борбата с корупцията. Това са темите, по които ГЕРБ иска и държи да работи, включително разбира се и зелена икономика, дигитализация. Това са темите, по които ние трябва да започнем разговори с хората, които имат ясна евроатлантическа ориентация. Това са партиите, с които ние ще водим диалог. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в ефира на бТВ.

Тя коментира и това дали ДПС могат да бъдат евентуални коалиционни партньори на ГЕРБ заради тяхната евроатлантическа ориентация. „Нашите избиратели трудно биха приели коалиция с ДПС, така че на този етап това ние не го обсъждаме. Но по външнополитически приоритети ДПС винаги са изразявали своята ясна евроатлантическа ориентация, включително подкрепиха и декларацията за Украйна, решенията за оръжието за Украйна, за Северна Македония“, добави Сачева.

Относно дали биха били евентуални партньори на „Продължаваме промяната“, Сачева заяви: „Въпросът е колко евроатлантическа партия е ПП. Последните данни на НСИ по стокообмена са се увеличили. Странно, ако са евроатлантическа партия защо сме увеличили вноса от Русия със 160%?“

https://trud.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password