ЧИЯ МОКРА ПОРЪЧКА ЩЕ ИЗПЪЛНИ ТОЗИ ПЪТ Г-Н “БЯХ ТОЧЕН С ПАРИТЕ” – ИВАН ДЕМЕРДЖИЕВ?

Горещо
Г-н “Бях точен с парите” подви опашка и напусна МВР застрашен от нов корупционен скандал

Казват “Любовта е сляпа”, но съвсем спокойно изразът може да се промени на “Политиката е сляпа”. Тенденцията леки жени и корумпирани глави да управляват държавата продължава.

Скандално известният бивш министър на правосъдието Иван Демерджиев в нова премяна – министър на вътрешните работи, наследникът на Бойко Чашков, а Рашков, извинете. За чий интерес? Каква поръчка има сега да изпълни г-н “Бях точен с парите”? 

Да си припомним, че на 22 март 2021 г. той бе назначен за заместник на Рашков в силовото ведомство, но само 5 дни по-късно обяви с официално писмо, че напуска. Дали, защото народът се надигаше срещу него или защото му трябваха точно 5 дни, за да изнесе незаконно информация по текущо дело? Ама, кой ги гледа тия работи. Нали се разбрахме – Политиката е сляпа! 

Подвил опашка, Демерджиев се спотайваше и криеше от медиите до момента, в който отново пропълзя до угоден пост. Явно, и с подкрепата от масонския кръг “Слънце”, адвокатът отново е награден с вицепремиерски и министерски пост. И пак питаме – за чий…интерес?

Очевидно корумпиран, скандалният адвокат, който в чат с все още неизвестен олигарх, признава, че е поел поръчка, за която му е платено, за да използва дадената му власт за нечий личен интерес, става министър на ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ!? Щеше да е смешно, ако не беше жалко, че даже страшно! Този човек ли ще брани държавата и народа от корупция, престъпност, купен вот и т.н.? В държавата на абсурдите всичко е възможно! Ще брани, ще пази, ще работи здраво и безкомпромисно, но не в името на народа, а в името на онзи, точния с парите!

Нека си припомним Топ 5 на скадалите, свързани със сегашния ни вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев /дано да е само за кратко, че…започнахме да копаем дъното/, четете и се кръстете, но не се молете, а се събудете, че като ни се даде правото на вот, да вземем да изметем боклука от улиците:

Бях точен с парите Иван Демереджиев
“Бях точен с парите” и Иван Демерджиев

Скандал 1:

Нека припомним съмнителните действия на лицето Демерджиев, като започнем от скандалните чатове, които излязоха в медиите още през ноември 2021г. От тогава обществото започна да го нарича “Г-н Бях точен с парите”, защото:

21 октомври 2021 г

Неизвестен: Всичко ок ли е по мойте теми? Ще се случат ли нещата?

Демерджиев: Всичко ще бъде свършено, но малко ще изчакаш, защото другата седмица Б.Р. ще обеси Д.Г., като им вземе лиценза, а ти знаеш колко е важно това за мен и към кой съм поел ангажимент. Беше се изнервил, защото по дружеството нищо не излезе, но е намерил начин да ги закове и този път няма мърдане. Ще ти разказвам, когато се видим.

Неизвестен: Белия е много непредвидим.

10 ноември 2021 г.

Неизвестен: Какво се случва? Вече не вдигаш тел, а обеща всичко да бъде ок по моята тема. Изчаках да приключите с Д.Г., след това и Автомагистрали и сега се покри. Бях точен с парите когато каза, обеща ми бързо развитие, а сега се криеш…Какво се случва?

Демерджиев: Прав си за всичко, извинявай за забавянето, но всичко поето като ангажимент ще бъде изпълнено. Ще се чуем по-късно защото сега не мога да говоря. Както виждаш, ще има разместване и трябва да запазя поста.

Не последва разследване, а медийно затишие и чадър. Какви пари и за какво са били дадени, а и от кого? Все още чакаме отговорите на Демерджиев.

Цялата статия тук


Скандал 2:

Както, може би, добре си спомняте, не отдавна се разкри и още един скандал с главно действащо лице Демерджиев и с издирвания за финансови измами в Република Китай австрийски предприемач Хелмут Клаус Панитц. 

През последните няколко години правосъдният министър /към ноември 2021 бел.ав./, маскиран зад фигурата на адвокат, участва в добре прикрита схема за ограбване и присвояване на обекти от българската енергийна система. Позоваващ се на защитата на адвокатурата, Демерджиев е участвал в присвояването на ВЕЦ Давидково, фотоволтаични централи в с. Дуванлии, Пловдивско и в с. Оризари, общ. Твърдица, последните две собственост на китайския бизнесмен Гуо Хайронг.

С правния съвет на Демерджиев дружествата се източват, след като централите им са изнесени на публични продани за събиране на задължения по записи на заповед, издадени от Хелмут Панитц като бивш управител в полза на свързани с него лица и фирми. Добре позната схема, чрез която в България се постигат противоправни цели, но със средства на ръба на закона. Така и Демерджиев се облажил със значителна сума пари, участвайки като адвокат на немския гражданин Людвиг Брамал Гмах и австриеца Хелмут Панитц.

По това време адвокат Демерджиев демонстрира особено близки отношения с ключова за Пловдив фигура – тази на съветника назначен за секретар по правни въпроси и антикорупция на Румен Радев – обвиняемия за злоупотреба с влияние Пламен Узунов. Като директор на Пловдивската полиция, Узунов осигурява на Демерджиев полицейски комфорт и най-вече информация за лица и фирми, които имат пряко отношение с подготвената измама за хиляди евро, включително и чрез ощетяване на държавния бюджет. Демерджиев, представлявайки Людвиг Брамал Гмах и Хелмут Панитц чрез съмнителни правни похвати, и помощта на Пламен Узунов успява да подсигури на клиентите си придобиването на фотоволтаични централи в с. Дуванлии и с. Оризари, поставяйки реалният собственик на централата Гуо Хайронг в особено тежко финансово положение и принуждавайки го да разгласява навсякъде, че България е абсурдно място за чужди инвестиции.

Цялата статия тук

Скандал 3:

Димитър Спасов, Бойко Рашков, Иван Демерджиев На 15.11.2021 на излизане от разпит в ГДБОП, вече бившият съдружник на охранителна фирма Делта Гард – Димитър Спасов, направи шокиращи разкрития относно тогавашния правосъден министър – Иван Демерджиев и го призова да се яви на детектор на лъжата с думите:

“Ако той е достоен да оглавява тази институция, чакам го на полиграф”

Димитър Спасов сподели още, че Демерджиев е изпращал свои хора, които му предлагали пари, за да прекрати охраната на цитирания по-горе фотоволтаичен парк в с.Оризари. Спасов им отказал категорично и заяви, че не се притеснява да говори относно репресиите, които се организират срещу охранителното дружество.

Цялата статия тук

Скандал 4:

През месец март тази година лъсна пореден смущаващ случай, в който е намесен Иван Демерджиев.

Съдията от Районен съд – Пловдив Деян Вътов изпрати сигнал до председателите на Върховния касационен съд Галина Захарова, на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова и на Окръжен съд – Пловдив Розалия Шейтанова, в който разказва, че е жертва на „тормоз“. 

Опитвайки се да повлияе на хода на делото, Иван Демерджиев отстранил “неизгодния” съдия, подавайки сигнал срещу него. Скандалното е, че това става докато Демерджиев е зам. правосъден министър, което е явен конфликт на интереси, тъй като същият е бил и адвокат по въпросното дело за делба с внушителен материален интерес – от  около 7 млн. лв.

Ако екс-премиерът Петков наистина беше безкомпромисен срещу корупцията, то вътрешният министър Бойко Рашков отдавна трябваше да е разпоредил на Главна дирекция „Национална полиция“ да образува преписка срещу Демерджиев.

Цялата новина по случая можете да прочетете тук и тук

Скандал 5:

Иван Демерджиев от "Бях точен с парите" дал делото срещу Асен Василев на Бойко Рашков
Иван Демерджиев от “Бях точен с парите” дал делото срещу Асен Василев на Бойко Рашков

Незаконното изнасяне на делото срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев.

 

Иван Демерджиев от “Бях точен с парите” дал делото срещу Асен Василев на Бойко Рашков

Схемата, по която материалите от досъдебното производство, по което Асен Василев може да получи обвинение, са изнесени незаконно от прокуратурата от „вътрешен човек“ на управляващата шайка в магистратските среди и всички следи водят до Иван Демерджиев, станал по това време зам.-министър на МВР. 

Той изкара на този пост едва 5 дни, защото на лъжците кариерата е твърде къса, а носът им расте твърде бързо и така стават лесно разпознаваеми от обществото.

Цялата статия тук

 

Продължаващата сага с махането и връщането на скандалния Демерджиев започна да мяза на сапунена продукция, с потенциал да задмине по епизоди дори “Дързост и красота”. Ще следим с интерес предстоящите събития – какви поръчки ще започне да изпълнява г-н “Бях точен с парите”, на кого ще бъде угоден този път?

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password