Жителите на Вакарел ще блокират „Тракия“ в час пик заради липса на вода

Други
Жители на Вакарел ще блокират движението по автомагистрала „Тракия” в петък в час пик. Причината – проблемите с питейната вода в софийското село, които не могат да намерят решение години наред.

Местните жители от години живеят на практика без вода, а през последните три лета се налага и режим. Когато я има, водата не е годна за пиене, тече с притеснителен цвят от чешмите, а по водопровода ежедневно има аварии.

Според Калоян Илиев, кмет на община Ихтиман, спешно трябва да се извърши ремонт на довеждащия водопровод, защото тръбите са на 40 години. кметът твърди, че парите за ремонт са спрени с решение на Министерски съвет от 1 август.

По данните на кмета на Вакарел Ангел Павлов в момента в селото живеят между 4 и 5 хиляди души. Той настоява за незабавно намиране на решение и съдействие на централно ниво.

Жителите на селото предупреждават, че ако не бъдат взети мерки, ще предприемат протестни действия. Блокадата на магистрала “Тракия” ще започне в 17.30 часа в петък.

БГНЕС припомня, че по време на кабинета “Петков” бившия регионален министър предложи за финансиране 108 ВиК обекта в цялата страна. Някои от тях са в населени места, които от години имат проблеми с водоснабдяването заради стари тръби, чести аварии и загуби на вода. Именно в това предложение се предвижда подмяна на 9 км довеждащия водопровод за Вакарел.

 БГНЕС

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password