Какво свързва знаков крими герой на Прехода – наркобосът Красимир Каменов – Къро – един от наследниците на митичната групировка ВИС-2, съсипателят на КТБ Цветан Василев, отмъкнал милиарди от вложителите в банката, двама (уж) „журналисти“ от сайта „Бърд“ – Атанас Чобанов и Димитър Стоянов, подсъдимият олигарх Бобоков и актуалните „променкаджии“ „Кирчо и Асенчо“ – Кирил Петков и Асен Василев?

Много просто – съюз по интереси за атака срещу държавността и институциите. При това подплатен с много пари и с осигурена международна подкрепа.

 

На пресконференция, която със сигурност дълго ще се помни, прокуратурата начело с Иван Гешев представи фрапиращи данни за обвързаности на хора от подземния свят с престъпници с бели якички, политици и обслужващият им медиен персонал. Защото едно е да имаш обосновани предположения за такива връзки и съвсем друго, когато аудио записи и преки доказателства ги заковават.

„Цецо от Белград“ осигурява неограниченото финансиране

Според главния прокурор Гешев това е „завладяната държава“ и няма как да не се съгласим с него. Какво, ако не завладяна държава е съглашателството между посочените по-горе персони за отстраняването на Гешев? Или едни 400 000 евро осигурени за уволнението на неудобни за организираната престъпност шефове в МВР? А когато тези хора нарочват за унищожаване следователи, прокурори, съдии и полицаи и ги наричат „вредители“?

Да припомним, че Цветан Василев е подсъдим за фалита на КТБ и завлече над 5 милиарда лева от спестяванията на българите. Но вместо да се изправи пред съда и досега се укрива от правосъдието в Белград – откъдето вече девета година дирижира кампания след кампания против прокуратурата, специализираното правосъдие и враговете си. С откраднатите пари наема американски лобисти, пише се „репресиран“ и въпреки че руските му връзки са дебели като корабни въжета (достатъчно е да си припомним, че искаше да хариже на санкционирания руски олигарх Константин Малофеев два оръжейни завода и един телеком), набеждава други в тях.

Ами братя Бобокови? След като прокуратурата ги подгони за опасните отпадъци, които фирмите им заравяха където си поискат, а свидетелите против тях започнаха да измират при странни обстоятелства, те също наеха американски лобисти и започнаха да твърдят, че борят „хунтата“, потърсила им отговорност за престъпленията. Същата „хунта“ между впрочем бореше и Васил Божков, и той сдобил се с 19 обвинения от българското правосъдие. И един друг подсъдим (доскоро) олигарх – Иво Прокопиев, и той е „за правосъдие“, за „съдебна реформа“ и за „върховенство на правото“. Но ако може такова правосъдие, което да не го закача. Той пък се обгради с десетки НПО-та, повечето с чуждо финансиране, с удобни журналисти инсталирани в големите телевизии, както и с … внимание, политици, които днес се представят за „промяна“. Защото и тези, новите политици, също лъснаха днес на пресконференцията, като „Кирчо и Асенчо“ – правели каквото им се нареди, макар да били малко „живеещи в друг свят“ и „малоумни“…

Но да се върнем на двамата родни „велики“ „разследващи“ журналисти – Чобанов и Стоянов. Как ви се струва, нормално ли е „журналист“ като Димитър Стоянов, биещ се в гърдите колко е „морален“, да си говори приятелски с мафиота Къро? Или да пише бележки (ако приемем, че Митко С. е Димитър Стоянов): „Здрасти! Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидио от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал за продажба от Цюрих. Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета. Ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, за да го приключим. Има и по-радикални варианти, но засега така действаме. Митко С.“?

Атанас Чобанов и Димитър Стоянов са близки с Къро

Какъв е „по-радикалния“ вариант да бъде „приключен“ главния прокурор Иван Гешев? Дано някой от разследващите се сети да попита този фамозен „Митко BIRD“-а. Не ни се ще да си представим какъв може да бъде, още повече при „неограниченото финансиране“ на „Цецо от Белград“ и щом 400 000 евро се дават за „уволнение“ на някой неудобен…

Митко се хвали също, че можел да направи някой „звезда“ като го пуснел при Ваклинов и Веско Дремджиев. Ето – така нагледно работи пропагандната машина, начело на която стоят Цветан Василев и Иво Прокопиев – осигурява се финансиране, сготвят се неудобните, намират се говорители, пускат се доноси, наемат се скъпи американски лобисти на които се плаща с присвоени пари и обслужването на менторите е налице. Съвсем просто е.

Така че, прав е Гешев – „завладяната държава“ е налице и днес лъсна с пълния си блясък. Но от нас зависи да не позволяваме повече пипалата й да подменят реалността и да смучат ресурсите на и без това обеднелия български народ. Защото тази паралелна държава на Къро и Митко, на Чобанов и Цецо от Белград, на Прокопиев и Бобока, съвсем доскоро си имаше и правителство. В което „малоумните“, но послушни за тях „Кирчо“ и „Асенчо“, бяха министър-председател и министър на финансите…Жалка история.